Silmäluomet

Silmäluomet

Silmäluomileikkauksen avulla voidaan vaivattomasti korjata roikkuvia yläluomia, laskeutuneita kulmakarvoja ja silmäpusseja. Silmäluomien korjausleikkaukset ovat eniten tehtyjä ulkonäköön vaikuttavia toimenpiteitä. Laser Tilkassa silmäluomien korjausleikkaukset ovat suosittuja sekä naisten että miesten keskuudessa ja vuosittain hoidetaan yli 200 potilasta.

Raskaat yläluomet voidaan korjata kirurgisesti veitsellä tai laserilla. Kummassakin tapauksessa poistetaan tarvittava määrä ihoa ja rasvaa. Laserleikkauksen etuna on, että toimenpide on veretön ja toimenpiteen jälkeen potilaalla on vähemmän turvotusta ja mustelmia. Tämä tarkoittaa käytännössä nopeampaa toipumista. Laser Tilkassa suurin osa leikkauksista tehdään laserilla ja kirurgeilla on menetelmästä jo vuosien kokemus.

Iän myötä ihonalaisten kudosten jäntevyys häviää ja iho löystyy. Yläluomet voivat tulla niin raskaiksi, että ne jopa osittain peittävät näkökenttää. Kulmakarvat laskeutuvat alaspäin ja yläluomi saattaa painaa ripsiä. Kun yläluomi painaa niin paljon, että se haittaa näkökenttää katsotaan, että sen korjaus on tarpeellinen terveydellisistä syistä ja näissä tapauksissa Kela korvaa osan toimenpiteestä.

Roikkuvat yläluomet ovat usein huomattava ulkonäköä häiritsevä riesa. Kasvojen yleisilme on painuneiden yläluomien myötä väsynyt, eikä silmien muoto korostu enää toivotulla tavalla. Mikäli kulmakarvat ovat vuosien myötä laskeutuneet merkittävästi, saadaan paras lopputulos kohottamalla myös kulmakarvat samassa leikkauksessa.

Alaluomipussit muodostuvat yleensä löysästä ihosta ja/tai silmän alla olevasta rasvakertymästä. Koska alaluomien pussit eivät yleensä haittaa näköä, ei Kela myöskään korvaa alaluomien korjausta. Silmäluomipusseja korjataan kahdella eri menetelmällä, joko kirurgisesti veitsellä tai laserilla.

Perinteinen tapa hoitaa alaluomien silmäpusseja on poistaa ylimääräinen löystynyt iho kirurgisesti. Tämä toimenpide ei kuitenkaan sovi kaikille. Ongelmana voi olla arpimuodostus, luomen muodon muuttuminen tai alaluomen vetäytyminen alaspäin.

Laser Tilkassa alaluomileikkaus tehdään nykyisin usein kokonaan UltraPulse CO₂ -laserilla. Tällöin ylimääräinen rasvakertymä poistetaan alaluomen sisäpinnankautta ja löystynyt iho kiristetään laserhionnalla. Lopputulos on luonnollinen, eikä alaluomen liiasta kiristymisestä ole vaaraa.

Silmäluomileikkauksen konsultaatiokäynti veloituksetta

Plastiikkakirurgin vastaanoton normaalihinta noin 100 euroa. Tarjous on voimassa Pihlajalinna Laser Tilkassa.

Lue lisää yläluomien korjauksesta laserilla ja kulmakarvojen kohotuksesta
Lue lisää alaluomien korjauksesta laserilla