Kaihileikkaus

Suomessa tehdään vuosittain yli 50 tuhatta kaihileikkausta. Kaihikirurgiassa Laser Tilkka on yksityisellä sektorilla yksi johtavista toimijoista ja tekee tekee noin 2000 silmäleikkausta vuodessa.

Väestön ikääntyessä yhä useampi sairastuu harmaakaihiin. Taudin kehittymistä ei voi ehkäistä ja sen ainoa hoitomuoto on leikkaus. Harmaakaihissa silmän mykiö samentuu, jolloin näkökyky ja näöntarkkuus heikkenevät. Kaihileikkauksessa samentunut mykiö poistetaan ja tilalle asetetaan uusi tekomykiö.

Kaihileikkaus on maailmalla yksi yleisimmistä leikkauksista. Lääketieteellisen kehityksen ansiosta kaihileikkaus on yksi tämän päivän turvallisimmista toimenpiteistä. Kaihileikkaus on yleensä vaivaton, kivuton toimenpide, josta toipuminen tapahtuu nopeasti.

Suomessa keskimäärin noin 1/3:lla yli 65-vuotiaista ja 3/4:lla yli 85-vuotiaista on näköä haittaavia kaihimuutoksia.

Ikääntymisen lisäksi harmaakaihi voi kehittyä tapaturmien jälkeen tai pitkäaikaisen kortisonihoidon komplikaationa tai joihinkin muihin silmäsairauksiin liittyen.

Harmaakaihin ainoa hoito on leikkaus. Kaihileikkausta suositellaan, kun heikentynyt näkö haittaa normaalia elämää, kuten lukemista, TV:n katselua ja autolla ajamista.

Veitsetön kaihileikkaus uudella femtolaserilla
Perinteisen kaihileikkauksen lisäksi Laser Tilkka tarjoaa ensimmäisenä Suomessa uuden veitsettömän kaihileikkauksen laserilla. Perinteiseen kaihileikkaukseen verrattuna uuden lasermenetelmän tarkkuus on tietokoneohjatun lasertekniikan ansioista huippuluokkaa. Tässä kehityksessä Laser Tilkka seuraa silmäkirurgian maailman huippuja. Lue lisää

Palveluseteli kaihileikkaukseen
Julkisen terveydenhuollon kumppanina Laser Tilkka suorittaa kaihileikkauksia HUS:n antamalla palvelusetelillä. Laser Tilkassa on toistaiseksi voimassa oleva tarjous:
Palvelusetelipotilaan omavastuu vain 57 €. Lue lisää

Lue lisää
Kaihin oireista
Miten kaihi leikataan