Linssivalikoima

Silmänsisäisiä tekomykiöitä on erilaisia ja niiden kohdalla kehitys on ollut nopeaa. Perinteinen vaihtoehto harmaakaihileikkauksissa on yksiteholinssi. Laadukkaan peruslinssin asettamisen jälkeen potilas näkee yleensä hyvin kauas, mutta tarvitsee kuitenkin silmälasit lukeakseen (ellei silmää korjata tarkoituksella likinäköiseksi). Myös hajataitto vaatii usein leikkauksen jälkeen korjauksen silmälaseilla. Nykyään on kuitenkin saatavilla erikoislinssejä, joilla voidaan korjata hajataittoa sekä monitehotekolinssejä, joilla pyritään pääsemään riippumattomuuteen sekä luku- että kaukolasien tarpeesta leikkauksen jälkeen.

Laser Tilkassa potilaalla on kaihileikkauksen yhteydessä mahdollisuus valita laadukkaan peruslinssin tilalle myös erikoislinssi. Jos potilas haluaa erikoislinssin, silmäkirurgimme käyvät esitutkimusvaiheessa potilaan kanssa tarkasti läpi eri vaihtoehdot ja selvittävät, onko tietty erikoislinssi kyseiselle potilaalle oikea ratkaisu.

Laser Tilkassa käytämme kaihileikkauksissa Alconin laadukkaat AcrySof® tekomykiöitä.

AcrySof® IQ on erittäin laadukas yksiteholinssi potilaille joiden silmissä ei ole häiritsevää hajataitteisuutta. Linsseissä on asfäärinen optiikka, jonka ansiosta näkee hyvin kauas. Lähelle näkemiseen tarvitaan kuitenkin silmälaseja, ellei silmä ole sopivasti likinäköinen. AcrySof®-linsseissä on luonnollinen suodatinominaisuus, jonka ansiosta linssi suojaa silmää matalilta valotaajuuksilta ja sinisen valon haittatekijöiltä, joka ei kuitenkaan heikennä näön laatua ja tarkkuutta.

Acrysof® ReSTOR®  -erikoislinssin (moniteho eli ns. multifokaalilinssin) avulla voidaan päästä 80-85%:sti eroon sekä luku- että kaukolasien tarpeesta. Erikoislinsseilläkään ei valitettavasti aina saavuteta niin erinomaista lopputulosta, että potilas pääsisi aina kokonaan eroon silmälaseistaan. ReSTOR linssin avulla vähenee riippuvuus silmälaseista kuitenkin olennaisesti. Itse leikkaus tehdään samalla tavalla kuin tavallinenkin kaihileikkaus.

Acrysof® Toric – erikoislinssi on tekomykiö, joka korjaa osittain tai kokonaan hajataitteisuuden ja parantaa merkittävästi sekä lähi- että kaukonäköä. Parhaimmillaan poistuu kaukolasien tarve kokonaan, ja silmälasikorjaus on tarpeellinen vain lähelle katsottaessa.


Lisätietoa erikoislinsseistä:
Alconin_Acrysof_ReSTOR_esite.pdf
Alcon_AcrySof_Toric_esite.pdf
www.restor.fi